tubuhkan ajk penggerak

View previous topic View next topic Go down

tubuhkan ajk penggerak

Post  Ummu Nu'man on Sun Jul 05, 2009 7:10 pm

salam Very Happy


sy cuma nak cadangkan wujudkan ajk khusus untuk myfamily ni yang terdiri dari pengarah yang mengarah, bendahari yang tugasnya mengumpul dana, pemyampai maklumat terkini, perancang aktiviti dan lain lain ajk yang diharap mampumenghidupkan dan menggerakkan my family ni kepada sasarannya. ajk ini mestilah terdiri dari golongan lama seperti ciknah, pakda, pakcu dan juga golongan muda ...najwa, ina contohnya.

ye kita tak besar dan kita tak kuat..bila bekerja sama semuanya jadi mudah..yeaaah wonderpet... @

dan sebagai langkah permulaan saya cadangkan tuan pengasas tubuhkan jawatankuasa ad hoc/ sementara dari tak kira sapa untuk duduk semeja..bincang perkara perkara berikut

  • misi penubuhan dan obkektifnya
    lakarkan sruktur organisasi dan jobs scopnya

    dan calonkan siapa yg layak menyandangnya. dapatkan sokongan.. contack mereka untuk dapatkan persetujuan . bila dah dapat persetujuan dari mereka yg berkenaan untuk memikul tanggungjawab. biarkan mereaka decide yg selebihnya. jika perlukan rombakan ..hah rombaklah Smile

    carikan time yang sesuai untuk war warkan ia. hari raya nanti ni ke.then mintak ahli join group on the spot. kalau perlu, paksa mereka by hook or by crook Twisted Evil .kalau ada cadangan atau bangkangan dari ahli..hah..time tulah

    dan lain lain perkara yang dikira critical untuk dibangkitkan dan dibincangkan


yang penting at the end, kita ada ajk tetap yng semestinya pengarah dia pakde sendiri

bila kita ada ajk tetap ni, insyaAllah akan ada produktivitinya..akan aktiflah my family ni sebab. sebab kerja dah jadi mudah dek kita dah ada person incharge untuk cari duit, anjurkan aktiviti, untuk marketing dsbnya.kalau tak bergerak kita pakat pushlah biar dia bergerak

berkenaan denagn ajk ad hoc/ sementara, tak yah berkira sangat sapa dia..yang penting tidak dihalang oleh jarak, masa dan kesibukan untuk mereka duduk semeja untuk menetapkan ajk tetap untuk group ni

itu aje
tq
rabbit

Ummu Nu'man

Posts : 3
Points : 7
Join date : 02/07/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: tubuhkan ajk penggerak

Post  Admin on Thu Jul 09, 2009 11:59 am

misi utama ialah untuk menubuhkan sebuah 'kumpulan keluarga' daripada salasilah 'great grandfather' Allahyarham Abu Bakar bin Samah 1849-1909 atau nama panggilan Tok Bakar dan Allahyarhamah Hamidah atau Tok Midah (Ya Allah!! ampunilah segala kesalahan mereka, kasihanilah mereka, rahmatilah mereka dan masukkan mereka dalam kalangan orang2 /mukmin saleh).

Kumpulan keluarga ini akan dibentuk sbg sebuah organisasi formal/informal spt persatuan, yayasan, koperasi dsb dengan matlamat untuk;
1) mengekalkan & mengeratkan hubungan silaturrahim serta mewujudkan sikap kerjasama antara ahli/keluarga;
2) menggalakan ahli-ahli bergerak ke arah kehidupan yang lebih sempurna yang berasaskan nilai2 agama;
3) membantu/menjaga kepentingan dan kebajikan ahli-ahli dan berusaha mengatasi masalah mereka;
4) apa2 yg difikirkan perlu

Sebagai permulaan, kita akan tubuhkan AJK penggerak dpd keluarga Hj Mohamed & Hajjah Wan Bidah selepas itu adik beradik mereka, disusuli dengan keluarga Ibrahim & Selamah/Mahsuri dan adik beradik mereka dan seterusnya keluarga Abu Bakar & Hamidah dan dot dot dot....

InsyaAllah, kita akan buat perjumpaan dengan ahli keluarga Hj Mohamed (10 keluarga) yg berada di sekitar Lembah Klang dlm masa terdekat utk berkecek kira, antara ahli keluarga Hj Mohamed yg ada di sekitar Lembah Klang ialah;
Pakda Li - Serdang
Zulazri/Rashidi - Puchong (wakil keluarga Yusoff...keluarga ni ada 3 group Laughing )
Fikri - Gombak (wakil keluarga Allahyarham Mohd Nor@Che Hussin)
Salina - Kota Damansara (adik Fikri)
Wana/Romaizi - Gombak (wakil keluarga Che Hanapi...yg ni ada 2 group Laughing )
Ihsan/Najwa - Putrajaya (wakil keluarga Che Maznah)
Muna - Karak (adik Ihsan)
Nur Madihah - UIA PJ (wakil keluarga Che Ibrahim)
dan...?

Wassalam
pakda li
012-3268027
avatar
Admin
Admin

Posts : 34
Points : 68
Join date : 16/06/2009

View user profile http://myfamily.forumotion.com

Back to top Go down

Re: tubuhkan ajk penggerak

Post  angah on Thu Jul 09, 2009 8:36 pm

admin wrote:Nur Madihah - UIA PJ (wakil keluarga Che Ibrahim)

Nur Madihah aka Achik dok UIA Nilai.. hehe.. Fuyyo.. Budok tuh jd wakil tolong sengeh buleh la.. hoho..

Apa2 pun, best of luck. Rabbuna Yusahhil wa Yubaareek Feeko. Jarak memisahkan kita Sad . Ceyh.. rabbit

Kpd sapo2 hok tak tahu lagi, ore kelik doh ni, sapa rumoh hari jumaat lepas, 3 hb 7..

farao Bye2 smntara kpd mesir..

angah

Posts : 2
Points : 2
Join date : 09/07/2009
Age : 27
Location : Hilir Pallo Rettok

View user profile http://humaici.blogspot.com

Back to top Go down

Re: tubuhkan ajk penggerak

Post  Admin on Tue Jul 21, 2009 2:33 pm

angah wrote:
admin wrote:Nur Madihah - UIA PJ (wakil keluarga Che Ibrahim)

Nur Madihah aka Achik dok UIA Nilai.. hehe.. Fuyyo.. Budok tuh jd wakil tolong sengeh buleh la.. hoho..

Apa2 pun, best of luck. Rabbuna Yusahhil wa Yubaareek Feeko. Jarak memisahkan kita Sad . Ceyh.. rabbit

Kpd sapo2 hok tak tahu lagi, ore kelik doh ni, sapa rumoh hari jumaat lepas, 3 hb 7..

farao Bye2 smntara kpd mesir..

tak kira sapa jadi wakil..ini adalah permulaan, yg penting kena pakat2 rekomen, buat promosi dan pakat bagitau @ royak kepada keluarga terdekat terutama yg boleh access intenet bahawa keluarga besar Abu Bakar ni ada satu portal/forum internet utk berinteraksi dan bertukar cerita demi utk mengukuhkan ikatan keluarga....
avatar
Admin
Admin

Posts : 34
Points : 68
Join date : 16/06/2009

View user profile http://myfamily.forumotion.com

Back to top Go down

Re: tubuhkan ajk penggerak

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum